ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЯ

      Кабинетът е един от изпълнителите на Националната програма за орална профилактика на децата и участва в кампанията за безплатно поставяне на силанти на деца от 5 до 8 годишна възраст.

      При малките пациенти най-важна е профилактиката и ранната диагностика на кариеса.

      Временните детски зъби са не по-малко важни от постоянните. Здравите временни зъби осигуряват правилно дъвчене и хранене, запазват място за правилното поникване на постоянните зъби и имат важно значение за нормалното развитие на речта.

 

I. ФАКТОРИ, ЗА НАМАЛЯВАНЕ РИСКА ОТ КАРИЕС

  • добра орална хигиена.
  • правилен начин на хранене.
  • редовните посещения при зъболекаря на всеки 6 месеца са изключително важни, за да се осигури добро орално здраве на малките пациенти.
  • превенция и профилактика на кариеса в денталния кабинет, която се постига чрез поставяне на силанти, нанасяне на флоурни гелове и лакове, и микро инвазивните методи на лечение дават много добри резултати в дългосрочен план за запазване здравето на детските зъби.

 

II. СИЛАНТИ

  • Силантите са специални материали, които се поставят върху дъвкателните повърхности на зъбите и образуват гладък и твърд защитен слой върху зъба, като по този начин го предпазват от появата на кариес. Най-подходящият период за поставяне на силанти е до две години след поникване на зъбите. Процедурата е безболезнена и безопасна. Кабинетът е един от изпълнителите на национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 година, която включва безплатно поставяне на силанти на деца от 5 до 8 годишна възраст.

 

III. ФЛУОРНИ ЛАКОВЕ И ГЕЛОВЕ

  • Tе повишават устойчивостта на емайла към кариес. Могат да се нанасят от 2 до 4 пъти годишно и могат да намалят значително риска от появата на кариес или да забавят неговото развитие. Флуорният гел се нанася върху всички зъбни повърхности, залепва за тях и се втвърдява при контакт със слюнката , по този начин зъбите се заздравяват и стават по-устойчиви.

 

IV. ОТСТРАНЯВАНЕ НА  КАРИЕСА БЕЗ БОЛКА, ИЗПОЛЗВАЙКИ МЕТОД „BRIX3000“ , ПРЕДСТАВЛЯВАЩ РЕВОЛЮЦИЯ В ДЕНТАЛНАТА МЕДИЦИНА

  • BRIX 3000 – нов, революционен дентален продукт, чрез който се отстранява кариеса и не е необходимо да се използват ротационни инструменти и машинки! Той е гел, който размеква заразения дентин, а кариозната маса се отстранява само с вода! Патентована формула на BRIX е клинично тествана и 100 % безопасна и ефективна.
  • Изключително подходящ за малките пациенти, елиминира чувството на страх и подобрява целия процес на лечение на зъбите при децата.
  • Базиран на висококонцентриран папаин, който представлява изцяло натурален ензим от папая, BRIX3000 бързо се справя с кариеса . Без Болка. Без причина за притеснение !

 

V. ICON – ИНФИЛТРАТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ЕМАЙЛОВИ ЛЕЗИИ

  • Иновативен неинвазивен метод за лечение на ранния кариес. Без болка и пилене на зъбите. Подходящ и за временни и постояни зъби, при който кариесът образува „бяло петно‘‘ по гладките повърхности или в апроксималните пространства на зъбите. Този нов материал се втрива в зъбите, прониква в дълбочина и запечатва лезиите. По този начин задържа развитието на кариеса в ранен етап.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.