ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЯ

Кабинетът е един от изпълнителите на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 години, която включва безплатно поставяне на силанти на деца от 5 до 8 годишна възраст.

При малките пациенти най-важна е профилактиката и ранната диагностика на кариеса. Временните детски зъби са не по-малко важни от постоянните. Здравите временни зъби осигуряват правилно дъвчене и хранене, запазват място за правилното поникване на постоянните зъби и имат важно значение за нормалното развитие на речта.

 

I. ФАКТОРИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ РИСКА ОТ КАРИЕС

  • добра орална хигиена
  • здравословен режим на хранене
  • редовни посещения при зъболекаря на всеки 6 месеца
  • превенция и профилактика на кариеса чрез поставяне на силанти, нанасяне на флуорни гелове и лакове и микро-инвазивни методи на лечение, които дават много добри резултати в дългосрочен план за запазване здравето на детските зъби

 

II. СИЛАНТИ

Силантите са специални материали, които се поставят върху дъвкателните повърхности на зъбите и образуват гладък и твърд защитен слой върху зъба като по този начин го предпазват от появата на кариес. Най-подходящият период за поставяне на силанти е до две години след поникване на зъбите. Процедурата е безболезнена и безопасна. Кабинетът е един от изпълнителите на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 години, която включва безплатно поставяне на силанти на деца от 5 до 8 годишна възраст.

 

III. ФЛУОРНИ ЛАКОВЕ И ГЕЛОВЕ

Tе повишават устойчивостта на зъбния емайл към кариеси. Могат да се нанасят от 2 до 4 пъти годишно и могат да намалят значително риска от появата на кариес или да забавят неговото развитие. Флуорният гел се нанася върху всички зъбни повърхности, залепва за тях и се втвърдява при контакт със слюнката, като по този начин зъбите се заздравяват и стават по-устойчиви.

 

IV. ОТСТРАНЯВАНЕ НА КАРИЕСА БЕЗ БОЛКА ЧРЕЗ РЕВОЛЮЦИОННИЯ МЕТОД BRIX3000

  • BRIX 3000 – революционен дентален продукт, чрез който се отстранява кариеса и не е необходимо да се използват ротационни инструменти и машинки. Продуктът е във формата на гел, който размеква заразения дентин, а кариозната маса се отстранява само с вода. Патентованата формула на BRIX е клинично тествана и 100% безопасна и ефективна.
  • Изключително подходящ за малките пациенти, елиминира чувството на страх и подобрява целия процес на лечение на зъбите при децата.
  • Базиран на висококонцентриран папаин, който представлява изцяло натурален ензим от папая, BRIX3000 бързо се справя с кариеса без да причинява болка.

 

V. ICON – ИНФИЛТРАТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ЕМАЙЛОВИ ЛЕЗИИ

Иновативен неинвазивен метод за лечение на ранния кариес. Без болка и пилене на зъбите. Подходящ и за временни, и за постоянни зъби, при който кариесът образува „бяло петно‘‘ по гладките повърхности или в апроксималните пространства на зъбите. Този нов материал се втрива в зъбите, прониква в дълбочина и запечатва лезиите. По този начин задържа развитието на кариеса в ранен етап.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.