ОРТОДОНТИЯ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ

Д-р Мария Минчева завършва Дентална медицина през 2007 година в Медицински Университет – Пловдив.

От 2007 до 2009 работи и се обучава в САЩ в ортодонтските клиники на Dr.Scottie Ngyuen – WESTMORELAND DENTAL & ORTHODONTICS и CISS DENTAL & ORTHODONTICS в Далас, Тексас.

През 2008 посещава неколкократно ортодонтската клиника на Dr.Wick Alexander в Арлингтон, Тексас, създателят на Alexander Discipline и на брекетите Alexander LTS, използвани в цял свят.

През 2009 посещава Southwest Dental Conference в Далас, Тексас – едно от най-големите световни дентални изложения в САЩ.

Преминава редица курсове за лечение както с фиксирана техника /брекети/, така и курсове за лечение със съвремени снемаеми апарати /трейнъри, позиционери и алайнери/.

От 2010 работи в собствена практика, насочена към ортодонтско лечение на деца и възрастни.

Член на Български изследователски клуб Алекзандър – http://alexanderclub.com/

 

I. ЛЕЧЕНИЕ С БРЕКЕТИ НА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ

Лечението с брекети дава възможност на пациенти от всички възрасти да получат добър резултат. Преместването на зъбите посредством брекети е изключително прецизно, лесно контролируемо и предвидимо. Това прави този тип лечение изключително точно, високоефективно и стабилно във времето.

В кабинета се работи с американска система брекети Alexander LTS на American Orthodontics съобразно с принципите на дисциплината на Dr.Wick Alexander.

Кратко видео, представящо Брекети Алекзандър, можете да гледате тук: 

https://www.youtube.com/watch?v=AOzouo1ceMI

Сапфирените брекети са истински бижута, направени от кристали сапфир. Те са супер гладки, изключително прозрачни и много здрави. След като се залепят, те са почти невидими върху зъбите. Дават същите отлични резултати като металните брекети и Ви осигуряват далеч по-дискретно лечение. Сапфирени брекети – Alexander LTS radiance brackets.

 

II.  ЛЕЧЕНИЕ С ДЕНТАЛНИ АЛАЙНЕРИ DENTaLIGN

Денталните алайнери DENTaLIGN са подходящи за възрастни пациенти, които не желаят да носят брекети. С тях могат да се лекуват както по-леки случаи, които се нуждаят от малки корекции, така и някои по-сложни. Представляват комлект от невидими шини /алайнери/, които се носят върху зъбите. Свалят се само при хранене и при почистване на зъбите. Те са удобни, невидими и подвижни. Могат да решат леки естетични проблеми във фронталната област, както и някои по-сложни. Носят се само няколко месеца, за които се постигат задоволителни резултати и зъбите са подравнени, а красивата усмивка постигната.

 

III. РАННО ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ДЕЦА ОТ 6 ДО 12 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

В някои случаи при деца се налага по-ранно лечение, за да се предотвратят по-тежки деформации:

  • Ранно лечение с брекети 2х4 – поставяне на брекети само на резците /например при кръстосана захапка във фронта/
  • Апарат RPE – апарат за разширяване на горната челюст
  • Lip Bumper – апарат за разширяване на долната челюст
  • Лечение с миофункционални апаратчета – трейнери Myobrace на австралийската фирма МRC и зъбни позиционери Occlus-O-Guide на американската фирма Ortho-tain
  • Апарат YC3 – апарат за лечение на обратна захапка на американската фирма American Orthodontics.

Трейнърите са апарати, които подпомагат правилния лицево-челюстен растеж при децата, отстраняват вредните навици и помагат за осигуряване на правилни междучелюстни съотношения. Носят се по 1 час дневно и през нощта и осигуряват правилен растеж на челюстите, което допринася за правилния пробив и подреждане на зъбите.

Зъбните позиционери, освен че подпомагат правилното развитие на челюстите при децата, могат да насочат пробива на постояните зъби в правилна посока в зъбните редици. Носят се от 2 до 4 часа дневно и през нощта, за да се постигне максимална ефективност.

 

Примерни случаи на завършено лечение с брекети от Д-р Минчева

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.